Els Serveis Socials en la crisi de la COVID-19

Josep Lluís Bonet i Juárez

Aquests dies, estem veient com el món s’enfronta a una amenaça desconeguda, un fet inèdit i devastador que està fent trontollar tots els sistemes establerts en la nostra societat.

Aquest impacte ens ha afectat a tots. Hem vist com els nostres pobles i ciutats, els carrers i les places, els equipaments i comerços, empreses, etc. s’han anat buidant per aturar la propagació del virus.

Al costat, però, tenim els professionals dels equips d’emergències, sanitaris, policies, transport, neteja…i també un equip de professionals dels Serveis Socials que des del primer moment han fet possible que visquem aquest confinament de la millor manera possible.

La crisi del COVID-19 ha posat en evidència la necessitat de l’impuls que cal donar als Serveis Socials a nivell de país.

Consensuar polítiques econòmiques que enforteixin la xarxa de Serveis Socials a nivell nacional, buscar consensos i equilibrar el territori per tal que tots els ciutadans i les ciutadanes disposin del mateixos serveis amb qualitat i efectivitat, dotar de més serveis i recursos les àrees bàsiques de Serveis Socials, i empoderar els i les professionals, són les accions que cal posar en aquests moments damunt de la taula i prendre decisions.

Els país, la ciutadania demanen respostes ràpides, concretes i sòlides. Ara més que mai hem vist com de fàcil és fer trontollar el sistema. Cal estar preparats i cal fer-ho entre tots.

Com no pot ser de cap més manera, els i les professionals dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera estem preparats per assumir el repte i assumir els canvis en aquest nou futur que s’atansa. Seguim estant al costat de la nostra gent, amb professionalitat, amb constància, amb equitat i amb el convenciment de fer un sistema públic de serveis socials més proper, adaptat a les necessitats i als canvis, un sistema fort, de qualitat i àmplia cobertura, en definitiva un pilar bàsic de l’estat del benestar.

 

Gràcies a tots els professionals i també als del meu equip!

 

Josep Lluís Bonet i Juárez

Director dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.