Jordi Ignasi Vidal destaca la transversalitat en les actuacions del 2022

El Paer en Cap de Balaguer ha fet un repàs de l’any en l’esmorzar amb la premsa que s’ha recuperat després de dos anys sense fer la trobada

Jordi Ignasi Vidal i part del seu equip de govern han fet balanç de l’any 2022 en la tradicional trobada amb la premsa que l’executiu ha recuperat després de dos anys sense poder-se celebrar. Vidal ha fet un repàs de totes les actuacions dutes a terme durant el darrer any natural i n’ha destacat la seva transversalitat.
El cap de l’executiu de la Paeria ha manifestat que al llarg de l’any s’han fet prop de 180 procediments de contractació. Per Vidal aquest registre és un exemple de la transparència de govern i del bon fer administratiu de la Paeria de Balaguer. Durant el repàs de les actuacions, Vidal ha destacat el treball conjunt que s’està fent amb el Consell Comarcal i el Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord per fer la planificació estratègica de desenvolupament econòmic de la zona. En aquest sentit, també ha fet esment a posada en marxa l’Energy HUB Lab que ha portat fins a Balaguer el primer clúster de Biogàs de Catalunya.
Encara en àrea d’ocupació el Paer ha destacat les prop de 120 orientacions laborals registrades durant l’any i més de 100 insercions sigui per contractació directa o arran de les orientacions esmentades.
Pel que fa a l’àrea d’afers socials des de l’equip de govern s’ha destacat que un any més s’han aturat tots els desnonaments i les més de 900 atencions que s’han registrat a través del programa ‘De la mà’. Vidal també ha destacat l’augment de gairebé un 10% del reciclatge després de l’agrupació de contenidors.
Finalment, el paer en Cap ha destacat el protagonisme esportiu i cultural de la ciutat amb els campionats universitaris que acull i acollirà la ciutat o amb la capitalitat de la sardana que Balaguer acollirà fins al pròxim mes de febrer. En el que ha estat la darrera trobada amb la premsa de la legislatura Vidal l’ha qualificat amb un notable tenint en compte la situació de postpandèmia.
Pel que fa a comptes Vidal ha explicat que enguany es tancarà amb el mateix deute que l’any passat, 7,7 milions d’euros, i que contempla el crèdit de dos milions d’euros per executar les obres de l’escola Mont-Roig. En aquest sentit, el Paer en Cap de la ciutat ha detallat que la voluntat de l’equip de govern és presentar el darrer pressupost d’aquesta legislatura durant el primer trimestre de l’any.

Informa: M.Àngel Daviu i Gerard Díaz

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.