Ipcena insta els consistoris de Lleida i Balaguer a prescindir de pistes de gel per l’impacte mediambiental

Des de la Paeria de Balaguer expliquen que s’ha valorat no instal·lar-la, però consideren que serà bona pel comerç i per la ciutat en general

Ipcena insta a les Paeries de Lleida i Balaguer, els dos municipis de Ponent amb pista de gel artificial durant les festes nadalenques, a prescindir d’aquestes instal·lacions per “l’impacte mediambiental” que suposen. L’entitat ecologista els demana que busquin alternatives, amb vista a l’hivern vinent, que “redueixin al mínim el seu impacte al planeta” i siguin un espai per divertir-se i de sensibilització ambiental.

En aquest sentit, proposa pistes de patinatge sense gel. Ipcena estima que una pista de gel artificial convencional, és a dir d’aigua congelada, d’uns 200 m2 de superfície, consumeix al mes 19.900 litres d’aigua, 16.800 kW i emet 5,52 tones de CO₂ a l’atmosfera, aproximadament, l’equivalent al consum energètic de 610 cases.

Els ecologistes assenyalen que les pistes de gel, com les que s’instal·len a Lleida i Balaguer, “consumeixen molta energia per mantenir gelada la pista” i “apliquen compostos químics a l’aigua per facilitar i allargar l’estat sòlid del gel produït, en concret amb el compost químic més habitual que és el glicol”.

Per la seva banda el Paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que “des del govern de la ciutat s’ha valorat l’opció de no instal·lar-la tenint en compte la sensibilitat mediambiental, però entenem que serà bo pel nostre comerç i per Balaguer”. No obstant, s’espera que en un futur es pugui trobar una sol·lució que pugui tenir en compte les dues parts.


Informa: ACN i Redacció BTV

2 comentaris

  • un observador

    Sempre hi ha motius per atemptar contra el medi ambient, senyor alcalde. Així va el món!. Perquè després ens vinguin amb peticions de consum d’aigua. Els vots que en les properes eleccions municipals guanyarà per aquest error crec que seran menys dels que perdrà. Temps al temps.

  • Pipito

    Amb l’encariment de l’energia, a certs ajuntaments no el ve d’aquí. A més aquest any s’ha posat la pìsta de gel més aviat que altres anys, així gastarem més.
    Això si, a Balaguer sempre estem de festa. N’enllaçen una amb l’altra, però de feina efectiva res de res. De neteja de la ciutat, de control i vigilancia, d’atenció al ciutadà, de projecte de futur, de creació de llocs de treball, etc no n’hi ha ni se’n espera d’aquets equip.
    I això que diuen són progressistes, que si no………..

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.