Comença la campanya de la Renda 2016

Avui comença la campanya de la Renda 2016 que a diferència de la de l’any passat no aborda grans novetats legislatives. Un dels fets més destacables de la declaració d’enguany serà el tractament fiscal pels contribuents que hagin percebut devolucions per sentències de la clàusula sòl. En aquest cas els contribuents hauran de retornar les deduccions percebudes per aquest impost des de l’any 2012.

Per altra banda, destacar que el passat mes de març el Tribunal Econòmic-Administratiu Central (TEAC) va dictar resolució d’unificació de criteri considerant que les prestacions de maternitat han de tributar com a rendiment de treball i no es poden considerar rendes exemptes. D’aquesta manera, en l’àmbit exclusivament administratiu, el TEAC ha avalat el criteri d’Hisenda, tot i que cal destacar que les resolucions del TEAC no vinculen als Tribunals de Justícia.

Fins a la data, diferents Tribunals Superiors de Justícia han dictat sentències en ambos sentits, si bé el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no s’ha pronunciat encara al respecte. En última instància, davant l’existència de sentències contradictòries entre els diferents Tribunals, pertocarà al Tribunal Suprem unificar el criteri i decidir sobre la procedència de l’exempció.”

 

A partir d’ara tots els contribuents podran realitzar la seva declaració de manera telemàtica a través de l’aplicatiu Renda Web que substituirà definitivament el programa PADRE implantat des dels anys 80. Les cites presencials a les oficines tributàries començaran a partir de l’11 de Maig.

Els experts però, recomanen revisar els esborranys que facilita l’Agència Tributària per tal de verificar les dades i certificar que la declaració és correcta.

La campanya de la Renda 2016 s’allargarà fins al 30 de juny i quedaran exempts de realitzar-la els contribuens que no superin els 22.000 euros en rendiments del treball d’un sol pagador o aquells que no superin els 12.000 de més d’un pagador.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.