Inici de les obres de l’antiga Església Vella de Penelles

La transformació d’aquest conjunt es planteja com a punt de referència turístic per a l’acollida de visitants i punt neuràlgic del Gargar Festival

Aquest mes d’abril s’han iniciat les obres del projecte de recuperació de l’antiga església com a punt de rebuda de visitants, del municipi de Penelles, dins del projecte ‘Paisatges de Ponent’.

L’antiga església, coneguda com a Església Vella o de Sant Joan Baptista, és l’edifici patrimonial més emblemàtic del municipi de Penelles. L’edifici va ser construït al 1663 i a l’any 1961 va ser abandonat, donat que la seva capacitat era insuficient per acollir tots els veïns del poble i, des de llavors es troba fora de culte.

Després de caure en desús com a espai de culte, fou comprada per un veí del poble per fer-la servir com a magatzem, juntament amb l’espai adjacent a l’oest i l’actual punt d’informació. Recentment, l’Ajuntament de Penelles va adquirir el conjunt per recuperar-ne el valor patrimonial de l’Església Vella i convertir-la en punt de referència turística. Així doncs, recentment l’ajuntament ha anat fent petites intervencions per transformar el conjunt, treballs de consolidació de l’edifici de l’Església Vella per usar-lo com a espai cultural, enderroc parcial del magatzem situat a l’oest per formar una plaça i porxo al carrer del Carme i adequació del magatzem posterior com a punt d’informació turística.

En els darrers anys, el municipi de Penelles ha presentat un gran creixement turístic, generat per les diferents activitats que es desenvolupament en el municipi, com ara el Gargar Festival i els murals, entre altres. Per això, l’Ajuntament s’ha plantejat la transformació d’aquest conjunt com a punt de referència turístic per a l’acollida de visitants i punt neuràlgic del Gargar Festival.

Així, amb aquest projecte es proposa intervenir en l’edifici històric de l’Església Vella per realitzar-hi treballs de conservació i consolidació, així com per adequar-lo als requeriments d’equipament públic amb el programa de punt d’acollida de visitants i espai cultural.

La proposta contempla un conjunt d’actuacions que, en conjunt, han de servir per rehabilitar algunes patologies de l’edifici i alhora dotar-lo de les mancances per donar resposta als requeriment de l’ús de centre d’acollida de visitants.

Les obres d’adequació de l’Església Vella o de Sant Joan Baptista de Penelles, està cofinançada per fons FEDER, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Penelles, dins del projecte ‘Paisatges de Ponent’, per un import de 73.916,03 €.

Informa: Redacció Foto: Diputació de Lleida

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.