Inauguren el mural en homenatge a Margarida de Montferrat a Balaguer

És el primer que sorgeix del projecte “Balcons Il·lustrats”, que divulgarà els personatges històrics de la ciutat a través de l’art urbà

Balaguer ha inaugurat aquest dissabte el mural en homenatge a la figura de la comtessa d’Urgell, Margarida de Montferrat, que s’ubica precisament a la plaça Comtes d’Urgell i vigila de prop el museu que guarda la seva història i la del seu llinatge. L’obra, pintada per Oriol Arumí, és la primera que sorgeix del projecte “Balcons Il·lustrats”, que impulsa la Paeria per divulgar els personatges històrics de la ciutat i enriquir els seus espais a través de l’art urbà.

Concretament, s’obrirà un procés participatiu on els veïns podran escollir quins personatges històrics podran trobar en forma de mural arreu de la ciutat. En aquest sentit, a banda de les figures més emblemàtiques hi ha previst fer una recerca històrica per incloure’n d’altres que no són tan conegudes entre la població. La presentació d’aquest primer mural s’ha dut a terme en el marc d’una edició especial de l’Harpia a causa de la pandèmia i el mal temps.

Recordar que fa dues setmanes es va inaugurar també l’escultura ‘Rovelló’, en homenatge a Josep Vallverdú.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.