Imatges de l’efecte de la sequera al Congost de Mont-rebei

L’espai ha perdut el seu paisatge idíl·lic amb l’escàs cabal d’aigua

El Congost de Mont-rebei presenta aquesta primera setmana d’agost una situació de sequera que fa anys que no s’hi observava. El color marró del fang i les roques ha substituït el color blau habitual de les seves aigües tal com mostren dues fotografies realitzades per @sergicorado1974.

Les imatges han estat publicades per un grup d’una trentena pilots de dron que duen a terme un projecte anomenat La Sequera 2022 per documentar l’estat dels embassaments de Catalunya i conscienciar la població de la situació de sequera anòmala que vivim. Ara han fet un primer recull d’imatges aèries de diferents indrets vinculats a l’aigua i la intenció és capturar-ne més d’aquí a un mes per comparar la situació, sigui pitjor o millor.

El projecte es pot consultar a les xarxes socials en plataformes com per exemple Twitter (@lasequeradel22) i està obert a la participació de persones interessades en la matèria. A més, diposa també de web pròpia https://lasequera.cat/ amb l’objectiu de proporcionar informació sobre el volum d’aigua que acumulen els pantans, que es troben sota mínims.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.