Ho farem bé… per crear oportunitats

Article d’opinió de Gemma Trilla

Fem política per a les persones, perquè les posem al centre de tot; i fem política per generar oportunitats per a aquestes persones. Aquest és el segon eix del nostre programa electoral: les oportunitats. Calen oportunitats laborals, culturals, turístiques, esportives… i el més important és saber-les crear.

Nosaltres ens preguntem: com volem que vinguin empreses a Balaguer (empreses de qualitat, que generin ocupació i projecció econòmica a la ciutat) si no tenim sòl industrial adequat, si tenim el polígon que tenim? Com aconseguirem la reactivació comercial de la ciutat, si no som capaços de gestionar els recursos turístics de Balaguer?

És un peix que es mossega la cua. L’ocupació crida el comerç i, el comerç, el turisme. Per això a Balaguer no tenim l’ocupació que fa falta per reactivar el comerç, i com que el comerç perd dia a dia, el nostre turisme també se’n ressent.

El que proposem des de Junts es fer una bona gestió dels recursos municipals per tal de fer la ciutat atractiva i tenir un polígon competitiu. Vetllarem perquè els accessos i les condicions del polígon siguin les adequades i facin efecte crida; i hi facilitarem la instal·lació a noves empreses. La reactivació econòmica repercutirà en el consum i, per tant, en la millora dels nostre teixit comercial.

Però també cal que la Paeria sigui capaç d’orientar l’emprenedoria, facilitar l’accés als joves amb projecte professional a espais i entorns on exercir les seves professions. Perquè no n’hi ha prou amb el CEI.

Cal focalitzar l’interès polític en crear ocupació de qualitat. Si oferim qualitat, generarem qualitat i obtindrem qualitat! Els de Junts pensem que només amb l’especialització i la qualitat aconseguirem un teixit industrial i comercial reactivat.

Tot això només ho podem aconseguir de dues maneres:

-Escoltant la gent. Fent política real, la de les necessitats. Fem i farem una escolta activa perquè allò que se’ns proposi pugui arribar a esdevenir real. Volem que els ciutadans, els empresaris i els treballadors siguin coneixedors i partícips de les decisions que es prenen.

-Fent una gestió adequada i responsable dels recursos municipals. Tenim un equip preparat i no deixarem perdre més oportunitats, com els fons europeus que malauradament han passat de llarg de Balaguer!

Els equips de govern hi són per generar oportunitats i nosaltres ens comprometem a fer-ho bé per fer-ho possible.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.