‘Gènere i feminisme’, tema central de la càtedra d’estudis medievals

La de la 27a jornada historiogràfica tindrà lloc el 8, 9 i 10 de maig a Balaguer

‘Gènere i feminisme. Balanç historiogràfic i nous reptes’ és el tema central de la 27ª edició de la Càtedra d’Estudis Medievals de la Noguera, organitzada un any més pel Consell Comarcal, l’Arxiu Comarcal i la Universitat de Lleida. La jornada historiogràfica, celebrada any rere any el juliol, tindrà lloc el 8, 9 i 10 de maig a Balaguer, com a mesura contra les altes temperatures de l’estiu.

La càtedra acollirà més de 10 ponències, una sessió de treball de camp en diferents espais del territori com el monestir de Santa Maria de les Franqueses i el monestir de Santa Clara de Balaguer, entre d’altres i una taula rodona amb expertes en gènere.

Aquesta edició parteix de la voluntat de proposar una repàs de l’Edat mitjana des d’una perspectiva en què s’incloguin les dones. Es pretén revisar els espais de feminitat, així com les perspectives de recerca que es poden obrir a partir d’aquesta relectura històrica.

A banda de les sessions teòriques, impartides per docents d’universitats nacionals i internacionals, la càtedra acollirà altres activitats obertes al públic.

D’aquesta manera, el dia 10 s’abaixarà el teló d’una nova càtedra reflex de la creixent academització de la perspectiva de gènere des de les diferents branques de les ciències socials.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.