La Fiscalia arxiva la investigació a Josep Pàmies i la Dolça Revolució pel clorit de sodi

El ministeri públic conclou que no ha quedat acreditat “que els investigats intermediïn o comercialitzin” amb la substància

La Fiscalia General de l’Estat ha arxivat la investigació penal contra el pagès balaguerí Josep Pàmies, Enric Cerqueda i l’associació Dolça Revolució per la comercialització a internet de l’MMS, un fàrmac a base de clorit de sodi que va retirar l’any 2010 l’Agència Espanyola del Medicament.

El ministeri públic conclou que no ha quedat acreditat “que els investigats intermediïn o comercialitzin” amb la substància i apunta que ja van ser sancionats per promocionar productes no autoritzats. La Fiscalia va iniciar les actuacions arran d’una denúncia que va presentar el ministeri de Sanitat a finals de l’any passat i ara argumenta que no es pot acreditar el delicte contra la salut pública “amb les mínimes garanties de certesa que s’exigeixen en un procés penal”.

Des de l’associació Dolça Revolució van assegurar que “hem exercit el nostre dret a la llibertat d’expressió i el deure cívic de traslladar a la ciutadania opcions alternatives per a les cures de la salut de pacients amb diverses malalties, independentment que aquests mètodes estiguin autoritzats o no”. En aquesta línia, van apuntar que l’MMS (Suplement Mineral Perillós) és una substància “àmpliament utilitzada a tot el món, que no ocasiona grans problemes i que ofereix importants millores terapèutiques”.

La polèmica per l’ús d’aquest producte va començar quan Dolça Revolució i Pàmies van anunciar la celebració a Balaguer d’una conferència, el juliol de l’any passat, en la qual promocionava les suposades virtuts del clorit de sodi per tractar patologies com l’autisme o el càncer.

La Generalitat va obrir tres expedients contra Pàmies i la Dolça Revolució. L’entitat ha pagat una multa d’un total de 18.000 euros, però n’han recorregut dos més de 60.000 i 600.000 euros. La conselleria de Salut va rebaixar aquesta última sanció a 300.000 euros.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.