Finalitza la primera convocatòria del Programa Orienta

De les 94 persones ateses, el 52,2% han trobat feina durant la seva participació

El passat mes d’octubre va finalitzar la primera convocatòria del Programa SOC-Orienta de la Paeria de Balaguer.  Aquest es va iniciar a finals del 2022, i és un servei personalitzat d’orientació professional i d’acompanyament a la inserció adreçat a les persones que estan es situació de recerca de feina.

Durant el darrer any, al Programa Orienta s’han atès un total de 94 persones de Balaguer i la comarca, amb les que s’han realitzat 439 sessions individuals i 73 sessions de grup. Cada persona participant ha comptat amb l’acompanyament de professionals de l’orientació i la prospecció, que els ha permès dissenyar un itinerari personalitzat d’inserció i treballar el seu projecte professional.

El procés d’orientació laboral s’inicia amb l’anàlisi de l’ocupabilitat de les persones participants, tot treballant l’objectiu professional, avaluant els interessos, preferències i motivacions, el balanç de competències, el coneixement del mercat de treball i de les ocupacions d’interès al territori. A partir d’aquest anàlisi es marquen els objectius de treball i s’inicia la recerca de feina, ampliant eines i canals de recerca així com aportant recursos per afrontar el procés de selecció. Enguany també s’han realitzat sessions d’aula activa de recerca de feina, un espai amb ordinadors a disposició de les persones participants, les quals han comptat amb el suport de la tècnica orientadora en aquesta recerca.

En el marc de les sessions de grup, s’han realitzat 14 visites a diferents empreses del territori, amb l’objectiu que les persones participants puguin ampliar el coneixement del mercat de treball i el teixit empresarial del territori. També s’han realitzat 5 activitats socials en les que les persones assistents han pogut participar com a voluntaris i voluntàries, i ampliar així la seva participació i implicació social.

De les 94 persones ateses, el 52,2% han trobat feina durant la seva participació al programa. A més, 25 han estat derivades per a la realització de cursos de formació ocupacional a diferents entitats del territori i així augmentar la seva formació i la seva competitivitat al mercat laboral.

El projecte, promogut i impulsat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE),  s’ha desenvolupat al CEI,  Centre d’Empreses i Innovació de Balaguer, al carrer Sant Pere, 1-19 de Balaguer.

Actualment, la Paeria de Balaguer es troba a l’espera de la resolució per part del SOC per poder oferir a la ciutadania la continuïtat d’aquest projecte durant el 2024. Les persones interessades en rebre orientació es poden adreçar al CEI Balaguer i sol·licitar la preinscripció.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.