FGC Suprimirà el pas a nivell d’accés al polígon industrial de Balaguer

Es tracta del pas a nivell número 18 de la línia Lleida -la pobla proper a l’antiga empresa Safyc

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha iniciat els procediment per la supressió d’un dels quatre passos a nivell que hi ha a la ciutat de Balaguer (tots quatre pertinents a la línia Lleida-La Pobla). Es tracta del número 18 situat a la zona d’accés al polígon de la ciutat i proper a l’antiga Safyc.  Actualment Ferrocarrils ja ha començat les expropiacions de terreny per tal de realitzar l’actuació.

Una obra que s’ha d’iniciar durant el 2022 amb un cost de poc menys d’un milió i mig d’euros i que contempla la construcció d’un pas elevat.

El Paer en Cap de Balaguer també ha explicat que l’adequació d’aquesta zona d’accés al polígon  beneficiarà de manera directa a les empreses instal·lades i que s’hi vulguin instal·lar

Cal recordar que el projecte de Ferrocarrils de la Generalitat contempla suprimir tots els passos a nivell de la línia Lleida la Pobla.  Al 2018 ja es va suprimir el pas a nivell número 10 en el seu pas per Vilanova de la Barca i més recentment el de Camarasa al camí vell de Vilanova de la sal. Des ferrocarrils també es contemplen en un futur immediat altres operacions d’eliminació com pot ser el cas de Térmens i el Pas a nivell de la carretera c13.

Actualment en queden vint,  tretze dels quals estan catalogats de tipus C (amb barreres senyalització lluminosa i sonora ) i set de tipus B (només senyalització lluminosa i sonora)

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.