El IV festival ‘Rodautors’ ja té el cartell definitiu

Acollirà 18 actuacions entre el 29 i el 31 de maig a Os de Balaguer

La IV edició del festival itinerant Rodautors, que enguany tindrà lloc entre el 29 i el 31 de maig a Os de Balaguer ja té el cartell definitiu. Format per 18 actuacions, l’elenc d’artistes es va donar a conèixer aquest dimecres a la sala New Fizz de Barcelona en el marc del projecte ‘Micros Oberts’. El Rodautors comptarà amb 18 concerts de El Petit de Cal Eril, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Meritxell Neddermann, El Jose, Maria Jaume Martorell, Oscárboles, Lia Sampai, Daniel Felices, Natalia Fustes, Luis Carrillo, Clara Olóndriz, Hoven, Raquel Riba Rossy, Oye Sebas, Juan Gallardo, Carla Collado i Adam Giles Levy

Els caps de cartell són El Petit de Cal Eril, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Meritxell Neddermann,  El Jose, Maria Jaume Martorell .

Sobre la IV edició de Rodautors Aquest any, i com a novetat, l’organització ha previst que es pugui fer una reserva per estar a la zona d’acampada que inclou una bossa del festival i descomptes a la barra, per un import de 12 €. Un dels promotors de Rodautors, el cantautor Joan Blau, ha explicat que la IV edició és la de la consolidació, d’un futur on els escenaris seran sempre pobles d’uns 500 habitants, tal i com ja va passar en passades edicions (Penelles, Mura i Torrebesses). El festival també manté la seva col·laboració habitual amb el Grup Enderrock i i la plataforma de música emergent Sona 9.

El Premi Rodautors per a la millor cançó d’autor és per Maria Jaume Martorell. En el marc del festival, se li farà entrega del guardó, novetat d’aquesta darrera edició. La cantautora mallorquina va convèncer amb les seves cançons despullades entre el folk i el pop i amb la seva veu i guitarra, només acompanyada per un teclat en algunes cançons durant la final. El jurat del Sona9 està integrat pels diversos mitjans coorganitzadors del concurs (TV3 i iCat.cat) i col·laboradors (l’Agència Catalana de Notícies), així com representants d’estudis de música professional, de festivals musicals catalans, de Cases de la Música o de diverses administracions públiques.

El segell de Rodautors estarà present també en altres esdeveniments, com el Festival Paupaterres de Tàrrega, Els Rentadors de Juneda, Gargar Festival de Penelles i Festival Espurnes de Girona. Amb tots ells el que es pretén és organitzar un cicle per tal de promocionar-se. Activitats paral·leles A banda dels concerts, el festival incorpora activitats paral·leles, com ara un mercat d’artesans de la zona, instal·lacions d’artistes locals i diferents ofertes per descobrir l’entorn, una ruta de passeig per poder conèixer la localitat i espai de descans. Sobre Rodautors El certamen està organitzat per l’Associació Rodautors, formada per cantautors independents. El festival té com a objectiu descobrir nous talents de l’escena musical catalana i endinsar-se en la màgia dels petits pobles rurals de Catalunya. Rodautors és un projecte impulsat per cantautors i cantautores. L’associació Rodautors neix i viu per generar un espai de cooperació entre cantautors i cantautores amb l’objectiu d’enfortir l’escena musical catalana, generar nous públics i tenir més oportunitats professionals dins del món de la música. La iniciativa ofereix assessorament especialitzat en la indústria musical, promou els projectes musicals i les activitats dels soci/es de Rodautors i subministra serveis musicals per cobrir les necessitats dels soci/es i altres avantatges i descomptes professionals


Informa: Redacció / Cartell: CBP

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.