Ferrocarrils commemora el centenari de l’arribada del tren Balaguer-Lleida

El 3 de febrer del 1924 va arribar per primer cop a la capital de la Noguera el tren del Noguera Pallaresa, i avui s’ha celebrat en un acte presidit per la consellera de Territori Ester Capella

Ferrocarrils de la Generalitat commemora els cent anys del tren Lleida-Balaguer. I és que el 3 de febrer del 1924 va arribar per primer cop a la capital de la Noguera el tren del Noguera Pallaresa. cent anys després un dels nous combois que omplen la línia cada dia ha arribat a Balaguer amb la presència de la consellera de Territori, Ester Capella, acompanyada per les autoritats locals.

Una jornada festiva recordant el segle de la línia, i on la consellera ha volgut remarcar el pla d’infraestructures ferroviàries del govern de la Generalitat amb un sistema integral propi, amb la gestió del 100% dels trens, per oferir un millor servei a la ciutadania.

Tanmateix, la Paera en cap de Balaguer, Lorena González, ha parlat de la tramviarització del pas del tren per les vies urbanes, un projecte encallat el qual diuen n’esperen els informes per continuar-hi treballant.

La jornada ha estat acompanyada per una petita actuació de la colla Gegantera de la ciutat i per una exposició temporal als peus de l’estació sobre els cent anys d’història de l’arribada del tren.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.