Balaguer celebrarà aquest divendres la 2a Fira d’Experiments i Ciència “Ciència al Mercadal”

 width=En el marc del Pla Municipal i Comarcal de Dinàmica Educativa que organitzen l’Ajuntament de Balaguer i el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera, el 19 d’octubre es celebrarà a la ciutat de Balaguer la fira “Ciència al Mercadal” on hi participaran més de 400 alumnes i més de 30 professors dels centres educatius de la ciutat.

En els darrers anys, el Departament d’Ensenyament ha volgut donar un impuls especial a les STEAM: Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques, amb un mètod ed’aprenentatge que busca els punts d’interconnexió entre aquestes disciplines desenvolupant un enfocament interdisciplinari dels processos d’ensenyament de les ciències.

Sota aquest paraigua i dins la Setmana de la Ciència, s’organitzen diverses activitats a Balaguer i comarca. El Concurs de Vídeos Científics “ Experiments de pel·lícula” n’és una de les més destacades. El concurs va adreçat a diferents etapes educatives que van des dels tres fins els divuit anys.

Donada la quantitat i qualitat dels vídeos recollits i sobre tot l’entusiasme dels  joves científics, es vol difondre, a tota la comunitat educativa i a la ciutadania en general, els  resultats d’aquests concurs amb la II fira “La Ciència al Mercadal” on els nens i nenes podran mostrar i explicar en directe els misteris de la ciència a tothom que s’apropi a la plaça. Els actors principals són per tant els nens i nenes i el jovent de les nostres escoles i instituts.

Per complementar els experiments, el Museu de Matemàtiques de Catalunya, ajudats per l’alumnat de secundària, participarà de la festa aportant les Cúpules de Leonardo, tallers i altres materials didàctics.

 width=

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.