Èxit d’assistència a la 26a Trobada Cultural al Monestir de Gualter

La programació va tenir la Bellpuig Cobla i el grup d’havaneres Barca de Mitjana com a actuacions destacades

Aquest dissabte 20 de juliol ha tingut lloc la Trobada Cultural al Monestir de Gualter, que enguany ha arribat a la 26ena edició, i que va gaudir de la Bellpuig Cobla i el grup d’havaneres Barca de Mitjana com a actuacions destacades.

Les activitats van començar a migdia amb una visita guiada gratuïta pel conjunt monumental de l’antic monestir benedictí de Santa Maria de Gualter, a càrrec dels guies turístics de l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb.

Les activitats van continuar a partir de les sis de la tarda, amb la recepció d’autoritats i visita de les diferents exposicions programades per a la ocasió, una de pintures acríliques de l’artista cerverí Ramon Pons i les fotografies sobre Rapa Nui del rubinenc Joan Diez.

A 2/4 de 7 del vespre l’interior de la basílica va tenir lloc la missa i a continuació es va celebrar el concert de la Bellpuig Cobla amb una selecció de música catalana del segle XX.

Les activitats culturals van tenir a plat estrella la presentació del nou ‘Mapa il•lustrat de la Baronia de Rialb‘ per a famílies i infants, a càrrec del dibuixant barceloní Manel Esteban i Bevià, un material editat per l’Oficina de Turisme dins del pla estratègic per atreure el turisme familiar. Així mateix també es va estrenar l’audiovisual ‘Vol 25747 a vista de drone’, una producció audiovisual elaborada per l’Antoni Canes de Gualter, i que a partir d’ara podrà ser visualitzada en les visites guiades dels caps de setmana al Monestir.

Els actes estan organitzats pel Patronat d’Amics i Protectors del Monestir de Gualter i romànic de la Baronia de Rialb i van cloure, com cada any, amb la tradicional cantada d’havaneres, acompanyada a la mitja part de rom cremat amenitzada pel grup maresmenc Barca de Mitjana.


Informa: Redacció / Foto: M.Fornells

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.