Es documenta un nou període a la Cova Gran de Santa Linya

Des del passat 7 de juny estudiants arribats de Canadà, els Estats Units i diversos punts de l’estat espanyol participen en una nova campanya d’excavació al jaciment de la Cova Gran de Santa Linya. Des de fa una quinzena d’anys el Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la col·laboració de diferents institucions, treballen anualment a la Cova Gran per investigar tota la història dels grups humans que van viure al prepirineu des de fa 50.000 anys fins uns 8.000 anys enrere.

I és que una de les particularitats d’aquest jaciment és que s’hi troba tota una seqüència estratigràfica que permet reconstruir la història des dels primers pobladors.

És per això que estudiants i científics d’arreu del món venen cada any fins a Santa Linya. En països com els Estats Units i Canada no es poden treballar en cronologies més antigues de 15.000 anys i a nivell europeu és un dels pocs jaciments on es pot veure el canvi de la desaparició de neandertals i l’aparició dels primers humans moderns.

Durant aquesta campanya s’han confirmat les hipòtesis que s’intuïen l’any passat i s’ha documentat un nou període cultural.

L’excavació a la cova gran de Santa Linya acaba a finals de juny i aquest grup d’estudiants i científics es traslladarà a la Cova del Tabac a Camarasa.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.