Es crea el Campus d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona-Els Trullets d’Algerri

A través d’aquest marc de col·laboració institucional es pretén treballar a favor de l’estudi, preservació i difusió digital dels Trullets

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a través del Grup de Recerca Consolidat Arqueologia Agrària de l’Edat Mitjana i del CORE en Patrimoni Cultural de la UAB, i l’Ajuntament d’Algerri han signat un conveni per crear el Campus d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona-Els Trullets d’Algerri.

A través d’aquest marc de col·laboració institucional es pretén treballar a favor de l’estudi, preservació i difusió digital dels Trullets d’Algerri, així com, formar estudiants en Història, Arqueologia i Humanitats tant de grau, màster i doctorat en digitalització del patrimoni, gestió del patrimoni i estudi de les societats agràries en època postmedieval. Amb aquests propòsits, Els Trullets d’Algerri, monument declarat BCIL (número de registre 1050-I per l’Acord del Ple del Consell Comarcal del 03 de febrer de l’any 2005), podrà disposar dels recursos humans i tecnològics de la UAB per desenvolupar els objectius esmentats.

Els Campus d’Arqueologia UAB pretenen oferir un marc de col·laboració estable amb municipis i alhora esdevenir un pol de transferència de la recerca universitària. Per part de l’Ajuntament d’Algerri s’obre un ventall d’oportunitats per gestionar d’acord amb els barems actuals, l’herència patrimonial agrària relacionada amb el conreu i la transformació vinícola.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.