ERC demana que es puguin bonificar els impostos municipals a les famílies monoparentals

Ho presentarà en una moció en el pròxim ple ordinari de la Paeria de Balaguer

El grup republicà a Balaguer ha treballat una moció que presentaran en aquest ple d’octubre per demanar a l’Estat que modifiqui la Llei Reguladora de les Hisendes Locals i perquè els Ajuntaments puguin bonificar fins a un 90% dels impostos municipals com l’IBI.

Aquesta mesura permetria que fins a 700 famílies, segons dades de l’Idescat, puguin veure bonificats fins al 90% dels rebuts d’alguns impostos municipals a la ciutat de Balaguer. Actualment, aquest fet és del tot impossible atès que la Llei Reguladora d’Hisendes Locals no preveu aquesta mena de bonificacions per a les famílies monoparentals.

La mesura que proposaran els republicans a Balaguer, ha estat una reivindicació històrica dels col·lectius de monoparentals a Catalunya i és una de les propostes que ha fet arribar el mateix partit al Senat perquè es faci extensible la seva proposta. En aquesta línia, el govern d’ERC a Balaguer durant les legislatures 2015-2019 i 2019-2023 ja havia implementat canvis en ordenances municipals perquè les famílies monoparentals i les nombroses tinguessin el mateix tractament. D’aquesta manera, ambdues tipus de famílies podien veure equiparades les bonificacions o descomptes en alguns serveis i equipaments.

Algunes de les ordenances on s’hi van implementar canvis són l’Ordenança fiscal que regula el preu públic per la prestació dels serveis de piscina coberta, l’Ordenança Fiscal que regula la taxa per la prestació de serveis i activitats esportives, lúdiques i d’oci com són el Tecni Camp Esport, l’Art Estiu i el Petit Art Estiu, Activitats d’Aigua d’Estiu, l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica, etc. Altrament, també en els serveis de dansa o de l’Escola de Música municipal.

1 comentari

  • Pipito

    Com és que no ho va fer Vostè durant els vuit anys que va estar a la poltrona de Ca la Ciutat?

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.