“Entre la Revolució i la Guerra”, un recorregut gràfic de la Guerra Civil a la Noguera

L’exposició, itinerant per tota la comarca, arriba a Balaguer en el marc de la Setmana Internacional dels Arxius

La sala d’exposicions de l’ajuntament de Balaguer acull des d’aquesta setmana i fins el 24 de juny la mostra itinerant “Entre la Revolució i la Guerra”. Organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Noguera commemora els 80 anys des de la fi de la Guerra Civil i justament en el marc de la celebració de la Setmana Internacional dels Arxius fa parada a Balaguer. Institucions d’arreu del món organitzen al seu voltant diverses activitats per difondre, entre altres, els seus fons documentals i les seves funcions.

“Entre la Revolució i la Guerra” és un projecte que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Noguera, i que comprèn un llibre de Gerard Costa que duu el mateix títol, aquesta exposició itinerant per la comarca i una sèrie de xerrades.

L’exposició fa un recorregut gràfic per la comarca de la Noguera on la Guerra Civil hi va tenir un fort impacte durant els 8 mesos en què el front del Segre es va establir a l’anomenat Cap de Pont de Balaguer.

A la mostra s’hi poden veure desenes de fotografies amb escenaris coneguts com poden ser els carrers, les places i els paisatges dels pobles de la comarca. Moltes d’aquestes són inèdites i altres formen part del fons de l’Arxiu Comarcal de la Noguera.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.