‘Entre la llum i l’ombra’, la valorització de l’art rupestre

L’Espai Orígens de Camarasa es converteix en punt de trobada del patrimoni rupestre del Prepirineu oriental

‘Entre la llum i l’ombra’, els primers homínids van deixar empremta a les parets d’aquestes terres. Ara amb aquest lema, arqueòlegs i historiadors es reuneixen a l’Espai Orígens de Camarasa en una jornada per posar en valor l’art rupestre.

La documentació, conservació i difusió del patrimoni rupestre del Prepirineu oriental centra la desena de ponències que s’han programat. Entre les qüestions que es tracten a la jornada trobem les noves tecnologies, com la realitat virtual, i la seva aplicació en l’art rupestre.

A Catalunya trobem 140 conjunts rupestres, 60 són patrimoni mundial. Un dels grans reptes que es plantegen és equilibri entre difusió i conservació d’un patrimoni especialment fràgil. En el marc de les jornades es presenten els resultats dels darrers 5 anys d’excavació a la Cova del Tabac, que avui esdevé punt de trobada de científics experts en art rupestre.

Precisament, aquest cap de setmana comencen les excavacions a la Cova del Tabac, que durant la Setmana Santa es podran visitar amb l’acompanyament dels mateixos arqueòlegs que hi estan treballant.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.