Endesa millora el servei a 10 municipis de la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell

 width=Endesa ha finalitzat recentment la renovació tecnològica d’un centre de transformació de Montgai amb l’objectiu de millorar i incrementar la qualitat del servei als clients que s’alimenten d’aquesta instal•lació, els quals es troben repartits entre deu municipis de les comarques de la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell.

Els treballs, que han tingut una inversió de més de 23.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, han consistit en canviar els elements de maniobra convencionals per unes cabines compactes, més fàcils de maniobrar i que incorporen elements de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures i robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol•lució. Igualment, gairebé no requereixen manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

A més, també s’ha deixat la instal•lació preparada per instal•lar-hi un sistema de telecomandament, que consisteix amb un seguit d’equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions que permetrà accionar a distància els dispositius de maniobra dels centres de transformació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permetrà evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalviarà temps en la localització d’avaries i s’agilitzarà, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

Aquests treballs, que es realitzen de manera periòdica i amb la voluntat de fer-los a totes les instal•lacions de la zona, formen part dels plans d’inversió de la Companyia a la demarcació de Lleida. A més, són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica de la comarca dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal•lacions d’Endesa a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel•ligents o smart grids.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.