Endesa inicia amb el rescat de peixos el buidatge biennal dels canals de Balaguer, Térmens, Lleida i Seròs

Abans de buidar-los completament es rescata la fauna piscícola i altres espècies que habiten en aquests ecosistemes

Cada dos anys Endesa buida els canals de Balaguer, Térmens i Lleida per realitzar tasques de manteniment i millora de les seves infraestructures i instal·lacions. Abans de buidar-los completament es rescata la fauna piscícola i altres espècies que habiten en aquests ecosistemes.

Per fer-ho han de complir un pla de salvament, on un equip de professionals classifica els peixos segons el tipus d’espècie i es dipositen en uns tancs isotèrmics amb oxigen per traslladar novament al riu els autòctons. Pel que fa a les espècies invasores segons la normativa catalana vigent se sacrifiquen i posteriorment s’entreguen al Centre de Fauna de Vallcalent per la seva utilització com a aliment. Per realitzar aquestes tasques es fan servir tècniques de pesca elèctrica.

Les tasques que durà a terme la companyia s’allargaran durant cinc setmanes i constaran en el manteniment del revestiment de formigó armat de les parets laterals i solera dels canals, així com reparacions de petites esquerdes i l’estabilització i condicionament dels camins de servei.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.