En marxa les excavacions a la Cova Gran de Santa Linya

Enguany es farà una recerca de la resta d’ossos de la Linya, l’homo sapiens trobat el 2020. Per això, l’equip de la UAB ha engegat una campanya de micromecenatge per finançar l’investigació

Tot just fa 1 any que es va donar a conèixer el descobriment de les primeres restes òssies humanes després de 20 anys d’excavacions a la Cova Gran de Santa Linya. Tota una troballa que des d’aquest dilluns continua en la seva recerca, ja que els investigadors dels UAB han iniciat de nou les excavacions en aquest jaciment prehistòric de la Noguera.

Ara, per tal d’ampliar la zona excavada i poder recuperar la totalitat de les restes, analitzar-les, restaurar-les i digitalitzar-les, l’equip de la UAB han posat en marxa una campanya de finançament col·lectiu o micromecenatge, amb l’objectiu de recaptar 20.000 euros que es destinaran a desenvolupar els treballs.

Una de les particularitats d’aquest jaciment és que s’hi troba tota una seqüència estratigràfica que permet reconstruir la història des dels primers pobladors. És per això que aquest espai gairebé únic al territori és un punt d’alt interès per a estudiants de fora per a formar-se en aquest món.

Durant els mesos de juny i juliol, l’equip d’investigadors realitzarà el treball de camp a l’excavació, per després començar amb les fases d’estudi i publicació dels resultats.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.