Empresaris de l’oci nocturn de la demarcació de Lleida reclamen a la Generalitat que se’ls indemnitzi pel tancament de la pandèmia

Denuncien un “tracte discriminatori” als seus locals, tancats des del juliol

Detall de la bola de cristalls d’una discoteca, amb cables desconectats degut al tancament pel confinament. Imatge del 16 de juny del 2020 (horitzontal)

Un grup d’empresaris de l’oci nocturn de la demarcació de Lleida ha presentat aquest divendres un procediment de responsabilitat patrimonial davant la Generalitat perquè se’ls indemnitzi per les pèrdues derivades de l’obligació de tancar els establiments en el marc de la pandèmia de la covid-19. La petició la interposen nou societats amb locals a la capital lleidatana i alerta que els danys no són encara quantificables atès que l’obligació de mantenir els equipaments tancats continua vigent. Els empresaris al·leguen que el tancament no està justificat i que se’ls ha d’indemnitzar pels ingressos que deixen d’obtenir a causa d’aquest cessament d’activitat forçós. El tancament d’aquests locals es va ordenar pel juliol.
A l’argumentació, el procediment de responsabilitat patrimonial, que si no prospera pot tenir continuïtat a la via judicial, al·lega que hi ha un “tracte discriminatori” cap al sector.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.