Emili Brugalla i Vesko Stambolov aquest diumenge al 8è Juliol de Música i Poesia

El concert tindrà lloc al monestir de Santa Maria de les Franqueses i comptarà amb Sílvia Ricart i Enric Majó com a rapsodes

La vuitena edició del cicle Juliol de Música i Poesia continua aquest diumenge 7 de juliol i trasllada l’escenari al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses en el segon concert del cicle “Dos genis musicals, dos pianos, dos virtuosos” a càrrec d’Emili Brugalla i Vesko Stambolov al piano i Sílvia Ricart i Enric Majó com a rapsodes.

En aquesta segona proposta, que tindrà lloc a les 8 del vespre, els espectadors es podran deixar endur per l’embruix i la potència de dos arranjaments per a dos pianos de dos ballets russos de renom, La Ventafocs de Prokofe’v i La consagració de la primavera de Stavinsky.

El piano duo Brugalla & Stambolov neix l’any 2011 de l’encontre de dues personalitats ben diverses. Junts ajunten el seu talent en un duo pianístic ple d’intensitat i virtuosisme. Moguts pel mateix afany de donar a conèixer sobretot la música per a dos pianos i quatre mans del segle xx, els dos pianistes han conreat aquest repertori en nombroses actuacions sense oblidar el treball com a solistes amb orquestra com, per exemple, en la presentació dels concerts a dos teclats de J. S. Bach l’any 2012 amb l’OCIM als Festivals de Ciutadella i Maó i el 2017 amb l’Orquestra de Cambra Camerata Eduard Toldrà. El març de l’any passat van oferir la Sonata per a dos pianos i percussions de B. Bartók en el cicle Grans Pianistes del Conservatori del Liceu i el desembre del mateix any van obrir la gran exposició sobre Picasso al Museu Nacional de Sofia (Bulgària), amb un recital de música a l’entorn dels ballets russos.

El piano duo Brugalla & Stambolov ha estrenat diverses obres de compositors contemporanis vius com ara Benet Casablancas, Josep Maria Guix o Joan Magrané, entre d’altres. Els dos pianistes exerceixen la docència com a professors de piano i música de cambra del Conservatori Superior de Música del Liceu.

Les entrades per aquest espectacle tenen un preu de 12 euros (10 euros si es compra de forma anticipada).


Informa: Redacció

2 comentaris

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.