Els veïns de Balaguer localitzen 39 nius de coloms a la ciutat

La plataforma veïnal que impulsa el pla de xoc contra els coloms ha localitzat en un mapa totes les nidficacions estimatnt-se que hi ha més de 10000 exemplars

La plataforma veïnal que impulsa el pla de xoc contra els coloms ha creat un mapa on s’han ubicat 39 nius de coloms, la majoria al centre històric de Balaguer. La plataforma alerta sobre la densitat de coloms a la zona, que supera àmpliament els llindars de tolerància, estimant-se que hi ha més de 10.000 exemplars, una situació que podria derivar en problemes greus per a la salut pública.

Al ple del 29 de febrer tots els grups polítics presentaran de manera conjunta una moció, proposada per la plataforma de veïns, per tal de declarar aquesta plaga. Aquesta moció s’ha el.laborat amb l’ajuda desinteressada de biòlegs, juristes, tècnics i economistes, i l’objectiu principal és establir una situació excepcional o de plaga per accedir a subvencions d’altres administracions que permetin abordar aquesta problemàtica.

A més, la moció compromet a la Paeria a intensificar les tasques de neteja al centre històric de Balaguer i altres zones afectades per l’acumulació de brutícia derivada dels excrements, ous i plomes dels coloms.

La participació activa de la ciutadania en aquesta qüestió és evident, amb nombrosos veïns i associacions del centre històric col·laborant en la localització dels nius mitjançant fotografies i la recollida de signatures. En només 15 dies, es van aconseguir més de 700 signatures, demostrant la gran preocupació ciutadana pel problema i la necessitat d’actuacions immediates.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.