Els infants tornen de mica en mica als carrers i places

Molts han sortit a mig matí amb patins, bicicletes i joguines que s’han endut de casa

Els nens i nenes menors de 14 anys dels municipis de les comarques de Lleida han tornat aquest diumenge a sortir als carrers i places després de sis setmanes sense moure’s de casa. La majoria, però, s’ho han pres amb calma i han estat pocs els que s’han deixat veure a les 9 del matí, en el cas de Balaguer. Alguns han acompanyat el seu pare o mare a comprar, mentre que d’altres han aprofitat per passejar i jugar amb joguines que han agafat de casa. També s’han vist infants amb patins, patinets i bicicletes. A Castellserà (Urgell), en canvi, a mig matí no s’ha vist cap infant pels carrers.
A les nou del matí, al passeig de l’Estació de Balaguer hi havia molt poc moviment, amb poques persones que anaven a comprar o que treien el gos. A mesura que han anat passant els minuts, però, s’ha començat a veure els primers infants que després de més de 40 dies han pogut tornar a sortir al carrer. És el cas del Marian, de 10 anys, que ha anat a jugar a pilota amb el seu pare al passeig i també a la vora del riu. “A casa estava avorrit i avui que era el primer dia per sortir estava molt feliç”, ha explicat.

Com el Marian, a la capital de la Noguera moltes famílies han optat per canviar els parcs infantils pel parc de la Transsegre i pels carrers paral·lels al riu. Fins a aquest punt hi ha anat l’Antonio Ramírez amb els seus dos fills. “Hem vingut aquí perquè corrin”, perquè segons ha afegit, el confinament “es fa complicat i veus com cada dia els nens es van desesperant més”.

De fet, el seu fill Aleix ha dit que després de molts dies jugant amb la seva germana petita i, en especial, amb la tauleta, tenia moltes ganes de sortir al carrer “per poder jugar amb els seus amics”. Malauradament per l’Aleix, això no ha estat així ja que el seu pare ha explicat que han sortit aviat al matí per evitar trobar-se amb coneguts.

Cap al migdia, a Cervera també s’hi ha vist un degoteig constant de pares i mares passejant amb les criatures. La Maria Isabel Garcia ha explicat que ha portat “prou bé” el confinament perquè les seves dues filles, de 5 i 2 anys, “no s’han queixat massa”, encara que reconeix que tenien moltes ganes de sortir al carrer. “Volen sortir, tocar coses i pujar als gronxadors però els hem advertit què poden fer i què no”, ha afegit.

La Maria Isabel també ha optat per sortir a passejar al matí perquè, tot i celebrar la mesura, li preocupa la possibilitat que les seves filles puguin coincidir amb les seves amistats. “Això serà el més difícil de controlar perquè no es podran saludar ni jugar, és el que més els costarà”, ha assegurat.

“La idea és sortir cada dia prop de casa perquè a la Cel li toqui l’aire” ha explicat la seva mare, Paquita Torné. Tot i això, descarta que la seva filla de deu anys l’acompanyi a comprar perquè a les botigues “hi ha més gent i no és necessari”.

En canvi, aquest diumenge al matí no s’ha vist cap família passejant pels carrers i places de Castellserà (Urgell). El passat mes de març aquest municipi d’un miler d’habitants va registrar el primer cas positiu de coronavirus a la demarcació de Lleida.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.