Els cicles de carrer marquen la temporada de primavera de cultura a Balaguer

Destaquen dues exposicions pròpies al Museu de La Noguera, la setmana cultural de Sant Jordi, Jazz al Pati, la Biennal Gegantera, l’Harpia, la Nit de la Cultura i l’Encontats

La ciutat de Balaguer presenta la temporada cultural de primavera amb una seixantena d’activitats per a tots els públics. Amb l’arribada del bon temps, tornen les activitats a les places, patis i carrers com ho demostra el fet que bona part de l’oferta cultural dels propers mesos transcorrerà ens espais oberts. Cal destacar propostes com Jazz al pati, la mostra internacional de jazz per a joves intèrprets del 12 al 15 de maig que arriba a la cinquena edició, l’Harpia Balaguer Medieval, que es trasllada, per a quedar-se, al darrer cap de setmana de maig; la setena edició de l’Encontats, el mercat del conte i el llibre il·lustrat de Balaguer, i la segona jornada professional d’il·lustració i disseny gràfic del 16 al 19 de juny, La nit de llegendes o la La setmana cultural de Sant Jordi, amb activitats adreçades a tots els escolars de la ciutat, presentacions de llibres, tallers o la revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca, que oferirà una degustació de vins del seller Rubió de Sols.

Una de les novetats que s’incorpora al calendari cultural és La nit de la cultura, el primer cap de setmana de juny. Una vetllada que servirà per reivindicar la cultura local i premiar als guanyadors dels Premis Ziryab i del Premi Comte Jaume d’Urgell.

En l’apartat d’exposicions, el Museu de La Noguera presenta Geometria del taquímetre i La Noguera terra mística 432. Dues exposicions de producció pròpia que ens apropen la figura de l’artista balaguerí Josep Ma Llobet, per una banda, i les ermites de la comarca per l’altra. Per la seva banda, la Fundació Privada Marguerida de Montferrato, presenta Eixa Calma.

El grup de rock català Brams arriba al Teatre Municipal de Balaguer en una nova edició  del Festival Barnasants a la capital de la Noguera. El Teatre recupera la proposta Akelarre, ajornada el passat 11 de març, i també acollirà l’Escola de Música en concert. Els espectadors també podran gaudir de la proposta Impro show lover’s night al casal Lapallavacara i la temporada regular de la sala La Mercantil amb les obres Here comes your man, Estimat Pablo, Bess Mironova o el ballarí Cesc Gelabert. Finalment, Cat Klezman Trio, de la mà de l’Associació Art 4, ens proposa fer “Una Volta al Món en 80 minuts”, un espectacle íntim i explosiu que recorre algunes de les cançons més representatives de la música Klezmer.

Com ja es va anunciar aquesta setmana, la pel·lícula “Josep” del dibuixant francès Aurel i una xerrada amb el nebot del protagonista, Jordi Bartolí, servirà per donar el tret de sortida de la segona Jornada professional d’il·lustració i disseny gràfic. Les pinzellades de Paula Bonet i els acords de The New Raemon tancaran la jornada amb l’espectacle “Quema la Memoria”.

Parlar de primavera és parlar de llibres, de Sant Jordi i de l’Encontats, per això la llista de llista de presentacions és llarga aquests propers mesos: No ho diguis a ningú;   Siempre Raquel; A peu per Montdeví i altres serres de Ponent; Diccionari biogràfic d’Estat Català; Cicatrius. Relats d’històries silenciades; Joan Sauret. Tasca i esperança i La sardana en el currículum escolar. Com fer-ho possible?

En l’apartat de cinema el Cicle Gaudí de Cinema amb les projeccions de les pel·lícules Sis dies corrents de Neus Ballús, Mediterráneo i Libertad, a més de l’estrena mundial de la guanyadora de l’Ós d’Or Alcarràs de Carla Simón completen el catàleg de cultura per aquesta primavera.

Tota aquesta informació es pot trobar al llibret Cultura Balaguer. Primavera 2022 que ha editat la Paeria o a la web agenda.balaguer.cat


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.