Els Agents Rurals han aixecat més de 300 denúncies des que es va decretar l’estat d’alarma

Han fet més de 2.600 inspeccions i també han participat en tasques de desinfecció i neteja de carrers

Agents Rurals fent inspeccions de la limitació de circulació al medi natural (Foto: Agents Rurals)

Els Agents Rurals han fet més de 2.600 inspeccions i aixecat més de 300 denúncies per incompliment de les restriccions imposades pel decret d’estat d’alarma per la situació de crisi sanitària pel covid-19. Així ho ha donat a conèixer la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, durant la compareixença que ha fet aquest divendres a la Comissió d’Agricultura del Parlament que s’ha fet per via telemàtica. Els Rurals, gràcies a la col·laboració amb el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals, han desinfectat i netejat carrers de tots aquells municipis que ho han demanat i també han fet més de 340 acompanyaments a professionals del sector primari dels municipis de la Vall d’Òdena, per accedir a les seves explotacions.
Segons Jordà, els Agents Rurals des del primer dia han estat al “peu del canó” custodiant l’entorn natural i procurant que es compleixi “estrictament” el confinament decretat pel Govern i, sobretot, donant un cop de mà, no només als petits municipis sinó també al sector primari i altres municipis no tant petits que han estat severament afectats pel coronavirus com la zona de la Conca d’Òdena, la Seu d’Urgell o Sort.

El Pla de Contingència del Cos d’Agents Rurals estableix que el 99% del personal treballa presencialment, en règim de torns adequats per garantir la millor prestació del servei possible i per això, les 38 àrees bàsiques i centres de comandament del cos estan oberts. Només un 1% de les 547 persones adscrites al cos està fent teletreball.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.