Els Agents Rurals fan més de 700 inspeccions d’acampada, foc o circulació motoritzada durant els dies de setmana santa

Malgrat la llibertat de circulació, els problemes derivats de la massificació als espais naturals han sigut puntuals

Durant els dies de setmana santa el Cos d’Agents Rurals ha mantingut un operatiu especial de vigilància i control dels espais naturals protegits per tal de garantir el compliment de la normativa i la preservació dels mateixos.
Per aquest motiu, diverses unitats del cos han treballat arreu de Catalunya, centrant esforços especialment als parc naturals repartits per la geografia catalana. Durant aquests dies s’han fet 151 inspeccions en àrees recreatives, 142 inspeccions d’acampades, 148 inspeccions de circulació motoritzada o 206 serveis per controlar l’afluència d’usuaris dels espais naturals.
Arran d’aquestes inspeccions s’han realitzat 46 denúncies per circular a motor per vials prohibits o camp a través, així com s’han fet 7 denúncies per fer focs d’esbarjo o utilitzar fogonets de gas sense autorització en zones forestals.
També s’han realitzat 345 inspeccions de caça i pesca continental a tot Catalunya, que han acabat amb 4 denúncies per incomplir la normativa de caça i 36 denúncies per incomplir la normativa de pesca, majoritàriament per pescar en refugis de pesca o per fer-ho sense permís de la zona de pesca controlada.
Malgrat l’alta mobilitat durant aquests dies no s’han produït episodis continuats de massificació als espais naturals, i aquests s’han concentrat puntualment a la zona del Delta de l’Ebre i al Parc Natural de Montserrat.

198 inspeccions a l’Àrea Regional de Lleida
Al llarg d’aquests dies el Cos d’Agents Rurals ha realitzat un total de 198 inspeccions a l’Àrea regional de Lleida relacionades amb la circulació motoritzada, l’acampada, el control de barbacoes i la pesca, il·legals.

Arran d´aquestes inspeccions s´han incoat 18 denúncies per pesca il·legal (pesca amb peix viu, sense llicència, excés de canyes…) i s’han comissat 13 canyes. També s’han fet 6 denúncies per emprar embarcacions sense la documentació necessària en embassaments de la Confederació Hidrogràfica de l´Ebre i 6 denúncies per encendre barbacoes al medi natural sense la preceptiva autorització.

Congost de Mont-rebei
També s´ha realitzat el control de l´ús públic del Congost de Mont-rebei, que es troba amb els accessos tancats, desallotjant la gent que s´hi havia endinsat fent cap omís a la senyalització que ho prohibia i posant la seva salut en risc pels despreniments que es venen produint en aquest espai natural.
També s’ha fet seguiment del compliment de les mesures COVID i que els usuaris dels espais naturals complissin amb les restriccions de mobilitat pels grups bombolla.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.