El TSJC manté les eleccions per al 14-F i anul·la el decret de suspensió dels comicis

La decisió es pot recórrer al Suprem però ja no es podria canviar la data

Pla general d’una votant exercint el seu dret a vot a l’Institut Vidal i Barraquer de Tarragona. Imatge del 10 de novembre del 2019 (Horitzontal).

La secció cinquena de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat el decret del Govern que ajornava les eleccions al Parlament fins el 30 de maig, i, en conseqüència, manté la convocatòria inicial pel 14 de febrer. Després de la presentació de vuit recursos en contra, els magistrats s’han reunit aquest divendres al migdia amb caràcter d’urgència per deliberar. Per majoria, i en menys de dues hores, han pres la decisió, l’argumentació de la qual es coneixerà dilluns que ve.
El tribunal farà expressa menció a la bona fe processal de les parts donat que, la seva agilitat en la presentació d’escrits, ha permès arribar a una resolució en la major brevetat de temps. La sentència, que es notificarà el proper dilluns, es pot recórrer davant la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Suprem. Aquest recurs, en cas d’interposar-se, no suspendria l’execució de la decisió del TSJC. És a dir, no afectaria al manteniment de la convocatòria electoral per al 14 de febrer.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.