El tancament de l’escola Àngel Guimerà protagonitza el ple del mes de gener de la Paeria de Balaguer

Desenes de manifestants que s’havien concentrat a les 8 del vespre per protestar en contra del tancament de l’Escola Àngel Guimerà, van irrompre a la sala de plens del consistori mentre els paers de Balaguer debatien els punts de l’ordre del dia.

Ple atípic el que es va viure aquest dijous a la Paeria de Balaguer. Desenes de manifestants que s’havien concentrat a les 8 del vespre per protestar en contra del tancament de l’Escola Àngel Guimerà, van irrompre a la sala de plens del consistori mentre els paers de Balaguer debatien els punts de l’ordre del dia.

Precisament la moció presentada pel grup socialista en contra d’aquest tancament va ser el punt que va dur més debat al ple. El text demana al consistori el replantejament d’aquesta clausura progressiva ja que segons el grup municipal el que fa es fer agonitzar el centre històric com a barri. La moció també demana crear una mesa de treball per tractar la problemàtica del centre i aposta per la igualtat d’oportunitats per tots els infants.  El Paer en cap de la ciutat, qui va afirmar que la gestió de la informació de la mesura no havia estat la correcta,  va explicar que el tancament, precisament, es determina per garantir la integració i la igualtat d’oportunitats per tothom i evitar la segregació escolar.

Els altres grups municipals, a excepció del la CUP que no va poder comptar amb la presència del seu regidor per motius personals, també van mostrar el seu desacord amb la mesura presa per ensenyament i la Paeria de Balaguer. Els representants de Balaguer Ara Sí i Junts per Balaguer van manifestar la falta de comunicació que hi ha hagut amb el tema i van demanar que s’exploressin totes les vies possible abans de fer efectiu el tancament progressiu del centre.

Finalment Jordi Ignasi Vidal va proposar als grups municipals i als pares i mares que ho desitgessin del centre reunir-se amb els tècnics d’ensenyament per conèixer de primera mà la situació que a evocat a prendre aquesta mesura.

Finalment el Paer en Cap de la ciutat també va donar el torn de paraula als manifestants presents a la sala que van reiterar el seu desacord amb el tancament de l’escola.

Abans però els Paers de Balaguer van aprova diversos punts dels que en destaca el nou reglament d’Art Urbà de la ciutat i l’arranjament del carrer Cervantes


Informa: M.Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.