El Servei d’Atenció a Treballadors/es de la Campanya Agrària 2020 de la Noguera inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya

El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya ha inclòs en la Convocatòria especial Edició Covid-19 com a pràctica significativa el Servei d’Atenció a Temporers – Campanya agrària 2020- dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals té per objectiu fonamental promoure la millora i la innovació en les administracions locals per mitjà de la difusió d’experiències, seguint una metodologia comuna, la reflexió i l’intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.

Aquest any s’han valorat actuacions d’àmbit municipal o comarcal que han respost de forma àgil i eficient als reptes de la pandèmia de la COVID-19.  El Servei d’Atenció a Treballadors/es de la Campanya Agrària 2020 de la Noguera ha estat considerat com una d’aquestes pràctiques significatives per fomentar unes condicions òptimes per a les persones treballadores de la campanya agrària de temporada i ha estat valorat com una aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals.

Durant l’estiu de 2020, la campanya agrària va estar condicionada per la pandèmia per Covid-19. Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera es va establir un servei per a protegir el col·lectiu de persones que es van desplaçar a la Noguera per treballar-hi.

Aquest nou servei va establir un pla de gestió centrat a adaptar les condicions dels temporers a la situació de pandèmia, acompanyant-los a planificar la seva estada, atendre’ls personalment en la seva arribada i a fer entrega del material sanitari adient per poder prevenir contagis de COVID-19, millorar la seguretat en la convivència i l’acollida de temporers, i coordinar els recursos socials de la comarca amb els ajuntaments.

Enguany i amb més previsió, des dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera s’han iniciat a principis d’any els contactes amb els ajuntaments afectats per preparar conjuntament i amb antelació l’arribada de les persones treballadores de la campanya agrària de temporada.

Compra de material, instal·lació de dutxes i vàters, previsió d’allotjament, contractació i preparació de professionals per prestar el servei, són algunes de les accions que s’estan duent a terme per ajudar tant els ajuntaments, com els temporers per tal que puguin treballar amb les màximes condicions de seguretat higiènica i sanitària, millorar la bona convivència i gestionar cada cop millor la campanya de recollida de fruita a la comarca.

Per a més informació del servei, consulteu l’enllaç:

http://www.bbp.cat/practicas_detalle.php?id_ficha=1737

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.