El projecte Treball als Barris 2021 ha contractat 23 persones per millorar l’ocupabilitat del centre històric

El projecte Treball als Barris, que té un any de durada, té l’objectiu principal d’afavorir l’accés de persones desocupades al mercat laboral, residents del Centre Històric de Balaguer

Foto: Paeria de Balaguer

La Paeria de Balaguer, gràcies al Projecte Treball als Barris subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, ha realitzat la contractació de 23 persones, des del passat mes d’abril, per a fer diverses actuacions d’ocupació al Centre Històric en l’àmbit socioeducatiu, de medi ambient i de la construcció.
El projecte Treball als Barris, que té un any de durada, té l’objectiu principal d’afavorir l’accés de persones desocupades al mercat laboral, residents del Centre Històric de Balaguer, tot desenvolupant mesures que millorin la seva ocupabilitat, la inclusió social i que contribueixin a un desenvolupament socioeconòmic més sostenible al barri.
Les diferents actuacions ocupacionals que s’estan desenvolupant al barri, en l’actualitat, i que han generat contractació laboral, són:
La Rehabilitació d’edificis plurifamiliars a la plaça Ollé Pinell, núm. 3-4., (segona edició) on s’han contractat a un equip de 6 persones, entre peons, oficials de primera paleta i pintors, per a 6 mesos i un 80% de jornada. Aquesta actuació, també inclou la rehabilitació d’habitatges del C/ Santa Anna, arrel de la necessitat detectada per la Paeria per a condicionar habitatges per a ús social, en un futur.
Enjardinament i manteniment d’espais verds del centre històric. Es compta amb dos peons de jardineria, contractats per a 6 mesos i un 80% jornada. Principalment s’ha actuat en espais verds de grans dimensions: Talussos a l’entorn del carrer dels Arços i la Serra Vicenta. A part, s’han realitzat tasques de manteniment d’espais verds rehabilitats (Plaça del carrer Abadia), neteja i desbrossada a la zona interior del Castell Formós i suport al manteniment al barri per l’esdeveniment 5è concurs de Flors als Balcons en el marc de les Viles Florides.

La Restauració de les façanes al C/ Santa Maria i el del C/ Minerva (tercera edició). S’han contractat un total de 6 treballadors, entre oficials de primera paleta, pintor i peó, per a 6 mesos i per a un 80% de jornada. Aquestes accions tenen l’objectiu de millorar l’estat d’algunes façanes que estan malmeses o s’estan degradant molt al Centre Històric.
Per a la Coordinació d’obres i enjardinament, es compta amb una figura coordinador/a d’obres per a 7 mesos a jornada completa, que s’encarrega de gestionar l’equip de 14 persones així com de planificar i impulsar el bon tarannà d’aquestes tasques de construcció, rehabilitació i restauració de façanes i d’enjardinament fins al final del projecte.
També ha iniciat el Programa d’Alfabetització en Català i Alfabetització Bàsica Digital, en el marc del Dispositiu d’Inserció “SOM BARRI” amb la contractació d’una docent de català per a un període de 7 mesos amb un 60% de jornada. S’ofereixen classes de català, de diversos nivells adaptats, i d’alfabetització digital per l’ús de noves tic amb el mòbil per a la recerca de feina. Els objectius que impulsa són millorar les competències lingüístiques i digitals de les usuàries. Actualment hi han 19 persones participants.
Per al Servei De La Mà, d’Acompanyament a la gent gran i de Coordinació del Programa de la Mà, s’han contractat 4 treballadores durant 6 mesos i una figura tècnica de coordinació, per a 7 mesos, amb un 50% de jornada, totes. Aquest és un servei gratuït, que s’ofereix des de l’Àrea d’Afers Socials de la Paeria de Balaguer, dirigit a padrins i padrines majors de 65 anys amb l’objectiu de promoure l’envelliment actiu de les persones usuàries, acompanyant-les a passejar, fer la compra, a la farmàcia, al metge…. quelcom necessari i molt agraït per les famílies de les 32 persones usuàries del servei.
Per últim, s’ha iniciat el Projecte Pati Obert, de caire socioeducatiu amb l’objectiu de millorar la integració social i d’optimitzar l’ús dels centres escolars tot afavorint la seva vessant educativa. S’han contractat dues Integradores Socials, per a 5 mesos i 50% de jornada, que s’encarreguen d’organitzar i realitzar activitats esportives, lúdiques i treballs manuals amb l’objectiu pels mesos d’estiu a l’escola Àngel Guimerà, dirigit a nens i nenes de 8 a 13 anys. En breu es farà la difusió per la pre-inscripció online.
En el marc del Projecte de Treball als Barris 2021, també s’ofereix el Dispositiu d’inserció “SOM BARRI”- servei d’acollida i orientació laboral per a persones residents al Centre Històric que vulguin millorar la seva possibilitat d’inserció, i el Projecte de desenvolupament local al barri que s’encarrega de la supervisió i seguiment de les diverses actuacions ocupacional i de detectar les necessitats socials del centre històric de Balaguer per tal de dissenyar programes adequats. Aquestes dues accions estan formades per un equip tècnic de 5 persones de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, ubicades al CEI-Balaguer, Centre d’Empreses Innovadores amb una contractació total o parcialment per a 12 mesos, fins a finalitzar el projecte el 31 d’octubre de 2022. Per al Projecte, s’han contractat 28 persones en total.
Gràcies a l’ implementació de projectes de desenvolupament local, com aquest, es vol contribuir a la creació d’ocupació, de formació, de creixement econòmic del barri, així com a una millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes del Centre Històric, i per extensió a la ciutat.

Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.