El projecte Futurs Emprenedors Rurals segueix en marxa

cartell FER a casa (Consell Comarcal de la Noguera)

El projecte “FER: Futurs Emprenedors Rurals” fomenta les vocacions emprenedores entre l’alumnat de cicle superior d’Educació Primària de les escoles ubicades en territoris rurals. Entre els objectius del projecte destaca despertar el talent emprenedor entre els i les joves, facilitar la cerca d’oportunitats i l’aprofitament de recursos oferts pel món rural, difondre la cultura emprenedora als centres educatius i incorporar valors relacionats amb l’emprenedoria, fomentar el treball en equip, el debat i les relacions, i introduir de formà bàsica la cultura financera a les escoles.

Aquest curs escolar hi han participat 30 escoles de tot Catalunya, entre les quals n’hi ha 6 de la Noguera i el Segrià nord: l’escola Arrels dels Alamús, l’escola Els Planells d’Artesa de Segre, l’escola Àngel Guimerà i l’escola Vedruna de Balaguer, l’escola Alfred Potrony de Térmens i l’escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer. Aquestes escoles a més participen en el grup de treball i des del Consorci GAL Noguera Segrià Nord se’ls agraeix el seu esforç i la seva implicació en el projecte.

Els alumnes d’aquestes escoles, al mes de juny, havien de presentar els seus projectes a una fira que no es podrà celebrar a conseqüència de la situació actual.

Per tal de veure com el projecte FER podia ajudar els centres escolars a fomentar l’emprenedoria davant a nova situació s’ha reunit virtualment l’equip de coordinació del projecte Futurs Emprenedors Rurals (FER) a la Noguera, integrat per la gerent i una tècnica del Consorci Gal Noguera Segrià Nord, una mestra de l’Escola Salvador Espriu i una tècnica del Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera.

En la reunió s’ha constatat la viabilitat d’implementar el projecte FER des de casa, ja que algunes activitats ho permeten. En aquest sentit s’ofereix a les escoles participants aquesta opció per continuar el projecte FER.

També s’ha decidit oferir  i animar a les escoles que no coneixen el projecte FER a utilitzar les lectures per conèixer les empreses dels territoris rurals i les activitats didàctiques plantejades, a la vegada que poden valorar la utilitat del projecte per tal d’implementar l’emprenedoria a la seva escola.

El projecte està recomanat per a l’alumnat de 5è i 6è de primària, i el material està disponible a la pàgina web www.futursemprenedors.cat a l’apartat de recursos.

Des del Consorci GAL Noguera Segrià Nord s’ha iniciat la difusió del projecte de cara al curs vinent als Centres de Recursos Pedagògics per tal que les escoles s’inscriguin com a interessades per al curs 2020-2021 i, alhora, visibilitzarels recursos disponibles de FER a casa.

El projecte FER compta amb materials gratuïts per tots els alumnes per implementar un projecte interdisciplinari, en el que els alumnes coneixeran persones que emprenen i inventen i en especial dels territoris rurals, aprendran a transformar una necessitat en una oportunitat i crearan el seu propi projecte, a través de grups cooperatius, factible o no amb la tecnologia actual, però que sense cap dubte millorarà la vida en el seu entorn més proper.

El projecte està finançat pel fons FEADER i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Els Centres de Recursos Pedagògics i les escoles interessades en el projecte poden contactar a través del telèfon 973 448 933 extensió 3 de (dilluns a divendres de 8.00h a 15.00h) o bé per correu electrònic: jguasch@noguerasegrianord.cat


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.