El Photonit 2024 se celebrarà del 7 al 9 de juny al Monestir de les Avellanes

La voluntat és de continuar potenciant-lo en xarxa com a activitat d’interès per a la comarca

El cap de setmana del 7 al 9 de juny tindrà lloc el Photonit 2024, 2n Congrés de Fotografia Nocturna i Astrofotografia de la Noguera, a les instal·lacions del Monestir de les Avellanes.

El programa d’aquesta segona edició inclou xerrades sobre diversos àmbits de la fotografia nocturna amb ponents de primera línia. Aquests parlaran de fotografiar el paisatge nocturn, el Sol, la Lluna, els eclipsis, el cel profund, timelapses i del material per a la fotografia astronòmica. Inclou també tallers de fotografia i visites guiades.

El mateix divendres 7 de juny, després de sopar es gaudirà de l’espectacle de benvinguda “Poesia i Estels”, a càrrec del grup Poèticament, i seguidament es farà un taller d’iniciació a la fotografia de cel profund i de la Via Làctia.

El dissabte 8 de juny, després de la inauguració institucional, durant tot el dia  hi haurà xerrades sobre reptes en astrofotografia de paisatge, fotografia de Sol i Lluna a nivell de l’horitzó, astrofotografia urbana, presentació de novetats en material astrofotogràfic, fotografia d’eclipsis de Sol i altres esdeveniments solars, i la presentació de la Societat Astronòmica de Lleida.

En acabar de sopar, es farà una visita al Parc Astronòmic Montsec i un taller de pràctiques de fotografia de cel profund i de la Via Làctia.

Per acabar, el diumenge 9 de juny obrirà la jornada la presentació del llibre “50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna”, del Grup de Recerques de les Terres de Ponent i la Fundació Joan Oró. Tot seguit hi haurà les xerrades sobre les càmeres fotogràfiques que van viatjar a la Lluna i sobre timelapses.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.