El naixement del rei Pere III El Cerimoniós protagonitza la 9a edició de la festa medieval de Balaguer

Balaguer remmemora aquest cap de setmana el seu passat medieval amb una nova edició de la Festa de l’harpia

L’entrada de l’Infant Pere acompanyat dels seus pares els comtes d’Urgell Alfons d’Aragó i Teresa d’Entença a la plaça Meercadal  va ser el punt àlgid de la segona jornada la Festa de l’Harpia Balaguer Medieval. Un cop a Plaça, el que acabar essent rei,  va ser presentat a les autoritats locals i es va mostrar al pobles tal i com s’hauria pogut  fer el 5 de setembre de 1319 al Castell Formós de Balaguer. Precisament aquesta efemèride es la que es commemora a la festa medieval de la capital de la Noguera en la seva novena edició.

Una festa que va començar el divendres 13 amb la jornada d’estudis rei Pere el Cerimoniós que va culminar al amb una visita guiada al castell Formós i la lectura de fragments de la Crònica del rei Pere el Cerimoniós i que també va comptar l’arribada dels grups recreacionistes al campament medieval, ubicat al marge esquerre del riu Segre de Balaguer. La festa popular ha començat aquest dissabte amb la mostra d’oficis antics al carrer del Pont, el mercat medieval ubicada al centre històric i actuacions i espectacles i tallers i recreacions per a tots els públics. Una festa que segons el paer en cap de la ciutat ha assolit l’objectiu de alternar cultura popular, història de la ciutat.

Un any més el bell mig de la plaça Mercadal ha estat la zona de les tabernes en substitució del Sopar Medieval que s’havia fet en edicions anteriors. Centenars de persones s’hi ha donat cita per gaudir de l’època medieval i d’un programa d’actes que tal i com ha afirmat el batlle ha comptat amb molt bona participació.

La jornada del dissabte va cloure amb la pujada de torxes a la muralla per part dels grups recreacionistes , l’espectacle de foc ‘Fuego Valirio’ i el ball de l’Harpia que malgrat l’amença de pluja, la figura mitològica meitat dona meitat au  que dona el nom a la festa va poder dansar davant de tot el públic assistent.

Aquest diumenge el casc històric de la ciutat es tornarà a traslladar a l’edat mitjana per completar el programa d’actes de la festa que commemora el 700 aniversari del naixement del rei Pere El Cerimoniós.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.