El Museu de la Noguera realitza la primera visita al nou Palau de la Suda de Balaguer

Aquesta part de l’exposició permanent de l’equipament explica la història islàmica de la ciutat amb eines renovades

Una part de la història de l’antiga Madina de Balaguer s’entén més des d’ara amb el nou Palau de la Suda situat al Museu de la Noguera. Aquest divendres s’ha fet la primera visita en aquesta nova part de l’exposició permanent de l’equipament, que compta amb una ampliació significativa de les peces de guixeria exposades.

Això sí, el tret més distintiu és que aquesta nova museografia compta a més amb una explicació mitjançant un mapping i un vídeo teatralitzat.

La primera visita l’han encapçalat la directora del Museu, Carme Alòs, les autoritats locals i la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Sònia Hernández. I és que aquesta remodelació s’ha dut a terme a través d’una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Hernández en destacava el salt qualitatiu que realitzen aquestes innovacions en la xarxa de museus d’arreu del país.

Amb aquesta incorporació des del Museu continuen implantant el projecte de remodelació integral a l’equipament, el qual es va iniciar l’any 2020 amb l’Espai dels Jueus de Balaguer.

Per estrenar el Palau, es realitzarà unes portes obertes i es podrà visitar de manera gratuïta fins al 30 d’abril, per després fer-ho accessible a través de l’entrada general habitual.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.