El Museu de la Noguera presenta l’exposició ‘Metàfores de la llum’ d’Albert Minoves

Aquesta mostra va ser produïda per l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida

Aquest divendres dia 19 d’abril el Museu de la Noguera inicia l’exposició ‘Metàfores de la llum’, en la qual Albert Minoves proposa un recorregut en el que fa evident com el traç, el color i la materialitat son protagonistes en la seva obra.

Amb aquesta proposta expositiva, Albert Minoves convida l’espectador a transitar sense referents, sense cap altre context que el de la seva obra. La immersió en aquest recorregut pretén fer visible la capacitat expressiva de la matèria pictòrica, mostrar com el llenguatge artístic es revela un element amb valor propi. La cerca de la llum i com aquesta canvia i transforma els paisatges naturals que ens envolten és l’eix de la mostra que l’artista presenta al Museu de la Noguera.

Els principals motius formals que utilitza Albert Minoves són d’origen vegetal, elements del món natural que busquen la materialitat en l’expressió pictòrica. Les formes laberíntiques, els cercles i els paisatges impossibles que s’expandeixen en el suport parteixen de la contemplació del món que ens envolta. En aquests traços, Minoves hi concreta emocions, convertint el suport en espai simbòlic, en el que les idees i les formes orgàniques conviuen i s’entrellacen. Les seves formes o no-formes s’expandeixen i s’envolten de variacions formals, revelant també les múltiples possibilitats de significació de la conjunció entre figuració i abstracció.

Albert Minoves, de família lleidatana, va néixer a Caracas, Veneçuela, l’any 1955. La seva infantesa va transcórrer en diversos països de l’Amèrica del Sud, fins que la família va tornar de nou a Catalunya. Minoves va estudiar al Centre Universitari de Disseny i Art EINA de Barcelona, i es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Després va exercir com a professor a l’escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega. La seva obra ha estat exposada en diverses mostres, tant individuals com col·lectives arreu d’Espanya, i en altres països com Japó, Bèlgica, França, Anglaterra, Alemanya o Cuba.

Aquesta mostra va ser produïda per l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, sota el comissariat d’Anselm Ros.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.