El Museu de la Noguera inaugura un nou espai sobre els Jueus Medievals a Balaguer

El Museu de la Noguera ha inaugurat aquest diumenge un nou espai sobre els Jueus Medievals a Balaguer a la sala d’exposicions permanents. Es tracta d’una exposició que completarà el relat per descobrir les formes de vida i les relacions entre les cultures musulmana, cristiana i jueva a la ciutat.

La inauguració ha estat precedida per la xerrada ‘Conversos i criptojueus a la Balaguer medieval’ a càrrec de la Directora del Museu, Carme Alòs, sobre el treball de recerca i d’investigació que s’ha dut a terme per arribar a les conclusions que han permès la configuració d’aquest nou espai.

Aquest nou àmbit compta amb materials arqueològics recuperats en una intervenció a l’antiga Jueria, concretament a la zona on actualment s’ubica l’Arxiu Comarcal, i també amb els noms dels 66 caps de família jueus del 1412.

Per tancar l’exposició una peça audiovisual titulada ‘L’Adéu’ explica a través d’una recreació fictícia la renúncia a la fe jueva i conversió al cristianisme que van patir moltes d’aquestes famílies.


Informa: Alba Cases Nadal

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.