El Museu de la Noguera comença les gravacions dels testimonis dels nens i nenes de la Guerra Civil

El Museu de la Noguera ha començat aquesta setmana els rodatges del projecte de memòria històrica “Els nens de la Guerra” que vol recollir testimonis orals d’aquells qui eren nens i nenes durant la Guerra Civil Espanyola de 1936 al 1939 i van viure a la zona del Cap de Pont de Balaguer.

Els rodatges, que han començat a Camarasa,  tenen com a objectiu recollir les històries personals, els records i les vivències d’una generació que va viure la Guerra Civil Espanyola des de la perspectiva dels infants.

Durant aquest mes s’entrevistaran diverses persones de més de vuitanta anys de Balaguer, La Sentiu de Sió, Bellcaire d’Urgell, Camarasa i Vallfogona de Balaguer.

La investigació pretén també recollir documentació i material gràfic i fotogràfic d’aquells anys, i és per això que el Museu de la Noguera fa una crida a les famílies de la zona del Cap de Pont que tinguin aquest tipus de materials als seus arxius familiars per tal que els cedeixin temporalment al Museu i així poder-ne treure còpies. Un cop fetes, el material es retornarà a les famílies propietàries.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.