El Museu Comarcal de la Noguera comptarà amb l’Espai dels Jueus de Balaguer

L’espai s’inaugurarà, al Museu Comarcal, el pròxim diumenge dia 1 de març després de dos anys de investigació, recerca i documentació

El Museu comarcal de la Noguera habilitarà l’Espai dels Jueus de Balaguer a la seva sala permanent. Serà el pròxim diumenge quan s’inaugurarà aquesta part del museu  que mira de complementar l’exposició permanent amb material arqueològic relacionat amb la població jueva que va cohabitar a Balaguer amb les poblacions cristianes i musulmanes durant l’Edat Mitjana

Al nou espai també s’hi podrà visualitzar una petita peça audiovisual que recrea la desaparició dels jueus de la capital de la Noguera.

El nou espai es el resultat de dos anys d’investigació per part del Museu Comarcal que han desembocat amb aquesta narració que explicarà el pas de la cultura jueva per la capital de la Noguera.

Precisament una xerrada sobre la investigació i la documentació feta per realitzar aquest nou espai, a càrrec de la Directora del Museu Carme Alòs, precedirà l’acte de inauguració del nou espai que es farà el diumenge a dos quarts d’una del migdia.


Informa: M.Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.