El Museu Comarcal adquireix una talla que representa una santa pertinent al Comtat d’Urgell

L’adquisició s’ha fet a través de la Generalitat en una subhasta pública

La sala permanent del Museu Comarcal de la Noguera exposarà en els pròxims mesos una nova peça. Es tracta d’una talla de fusta policromada que representa una santa i en la que s’hi aprecia l’escut de la casa d’Urgell, concretament del comte Pere II.  L’obra ha estat adquirida per la Generalitat després de que el Museu fes la petició en relacionar-la amb el comtat d’Urgell gràcies a l’heràldica exhibeix a la peça.

L’obra s’exposarà amb un fragment de casulla brodada del segle XIV, relacionada també amb el Comtat d’Urgell i el comte Pere que el Museu va adquirir amb el mateix procediment l’any 2016. Les dues adquisicions recents estan relacionades també amb la línia de recerca que s’ha endegat recentment des de l’equipament amb la intenció de cercar i estudiar el patrimoni que en algun moment va desaparèixer del Comtat d’Urgell.

La talla que s’exposarà al museu representa una santa i tot i que des del museu encara no poden confirmar de quina es tracta s’apunta que pel tamany (90cm aprox.) l’obra podria haver format part d’algun retaule d’alguna de les esglésies del comtat


Informa Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.