El mercat medieval i les activitats d’escolars obren la festa de l’Harpia de Balaguer

Uns 200 alumnes aprenen la dansa de La Galop i la feina del safareig i juguen també al joc de l’Harpieta

Vestits, armadures, tabernes i música medieval tornen a esser presents a Balaguer amb una nova edició de la festa de l’Harpia. La ciutat posa en valor el seu passat medieval amb diverses propostes com un gran mercat dedicat a l’època ubicat a la plaça Mercadal i que enguany com a novetat estarà obert ja des d’avui divendres i fins diumenge al vespre, quan clourà la festa. Això farà desplaçar a l’avinguda Pere III el mercat setmanal dels dissabtes.

L’ampliació de l’horari ha facilitat que els infants hagin pogut gaudir de la festa en el marc de les seves activitats escolars. Així, uns 200 alumnes de diferents escoles del municipi han après aquest divendres el ball de la Galop, una dansa tradicional, de la mà d’Albert Bonet, i la feina que es fa al safareig de la Reguereta amb l’Associació Dona Rural, entre altres.

La festa medieval continuarà a la tarda i nit amb espectacles familiars i concerts de música tradicional. Demà una de les primeres activitats que es farà serà la III Jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.