El govern espanyol donarà a les comunitats autònomes recursos per facilitar l’educació a distància

També permetrà que s’ajusti el límit de dies lectius amb la modificació del calendari escolar

El govern espanyol posarà a disposició de les comunitats autònomes recursos digitals per facilitar l’educació a distància. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit també que les administracions educatives podran ajustar el “límit mínim de dies lectius” adaptant el calendari escolar d’accés i matrícules per a cicles formatius i universitats. “Treballem per pal·liar els efectes del tancament de centres i perquè els estudiants puguin culminar el curs escolar”, ha dit. D’altra banda, ha anunciat 25 MEUR per reforçar els serveis socials de les comunitat autònomes en la lluita contra la pobresa infantil. L’objectiu, ha dit, és flexibilitzar les beques menjadors perquè es puguin utilitzar fins i tot amb el servei tancat.

L’Estat espanyol “flexibilitzarà la normativa d’educació” en relació als requeriments de presència física mínima amb la finalitat que “les autoritats educatives puguin ordenar de manera flexible el desenvolupament del curs escolar”.

Ho faran, ha dit, amb la combinació d’activitats no presencials que resultin adequats”. En aquest sentit, ha precisat que les administracions educatives podran ajustar el límit mínim de dies lectius i adaptar el calendari d’accés i matrícules universitàries i de formació professional.

Per tot plegat, es posarà a disposició de les comunitats autònomes recursos digitals per facilitar l’educació a distància i pal·liar, així, els efectes del tancament dels centres educatius.

Beques menjador

Entre les mesures aprovades pel Consell de Ministres, també s’ha acordat reforçar l’atenció a les famílies més vulnerables assegurant, ha dit Sánchez, el dret bàsic a l’alimentació dels nens en nenes afectats pel tancament d’escoles. “Hem aprovat una dotació extraordinària de 25 MEUR per reforçar els serveis socials de les comunitats autònomes en la lluita contra la pobresa infantil”, ha assegurat.

A més, ha dit que flexibilitzaran l’obtenció de beques menjador ja existents perquè les famílies que les tenen concedides puguin fer-les efectives, fins i tot, amb els centres educatius tancats.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.