El Govern aprova el decret que converteix Aragonès en el substitut del president de la Generalitat

La normativa li dona les atribucions “d’acord amb els límits propis d’una substitució i d’un govern en funcions”

Pla americà del vicepresident Pere Aragonès caminant al costat de Meritxell Budó i altres consellers darrere al Pati dels Tarongers dirigint-se cap al consell executiu extraordinari el 30 de setembre del 2020 (horitzontal)

El Govern ha aprovat aquest dimarts en el marc d’un Consell Executiu extraordinari el decret que converteix el vicepresident, Pere Aragonès, en el substitut del president de la Generalitat després de la inhabilitació de Torra. Així ho diu el decret que aquest matí ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El decret estableix que Aragonès té les atribucions de la Presidència de la Generalitat “d’acord amb els límits propis d’una substitució i d’un govern en funcions de conformitat amb la Llei 13/2008 i la resta de l’ordenament jurídic”. D’altra banda, el decret ratifica el personal eventual que depèn de la presidència de la Generalitat. Està firmat per tots els consellers del govern en funcions.
Una disposició final del decret diu que quedarà sense efecte en cas que se suspengui l’execució de la sentència d’inhabilitació contra Torra dictada per Tribunal Suprem. I és que la defensa del president inhabilitat ha presentat un recurs al Tribunal Constitucional (TC).

Pel que fa a les limitacions que estableix la llei de presidència esmentada al decret, l’article 6.3 estableix que “ni la suplència ni la substitució del president o presidenta de la Generalitat no permeten exercir les atribucions del càrrec relatives al plantejament d’una qüestió de confiança, a la designació i el cessament dels consellers o a la dissolució anticipada de la legislatura”.

En el mateix decret, Pere Aragonès firma com a Vicepresident del Govern en substitució de la presidència de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.