El Govern aprova la construcció de la nova escola d’Albesa

L’actuació tindrà un cost de 2,78 milions d’euros

Escola l’Àlber d’Albesa en una fotografia d’arxiu (Foto: BTV)

El Departament d’Educació ha modificat el Pla Econòmic i Financer d’Inversions (PEF) en construccions escolars amb la incorporació de 17 noves actuacions arreu del territori per un import total de 91.002.142,30 euros, que s’edificaran a través de l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat). D’aquestes, dues són construccions en centres educatius que es realitzaran a les comarques de Lleida, per un valor de 5.305.000 euros. Concretament, corresponen a les obres de nova construcció de l’Escola L’Àlber d’Albesa i a les d’ampliació i reforma de l’Escola Camps Elisis de Lleida.

Actuació Cost
Escola L’Àlber a Albesa. Execució de les obres de nova construcció d’una escola d’1L 2.785.000,00 €
Escola Camps Elisis a Lleida. Execució de les obres d’ampliació i reforma al centre de 2L. 2.520.000,00 €

A banda, Educació a les comarques de Lleida compta amb nou actuacions que ja s’estan construint o bé que ja disposen de disponibilitat pressupostària a les poblacions d’Almenar, El Poal, Lleida, Tàrrega, Torrefarrera, Vilagrassa, El Palau d’Anglesola i dues a Guissona.

Població Centre
Almenar Escola d’Almenar
El Poal Escola El Roser-ZER Plaurcén
Guissona Escola Ramon Faus i Esteve
Guissona Institut de Guissona
Lleida Escola Pinyana
Tàrrega Institut Costafreda
Torrefarrera Institut Joan Solà
Vilagrassa Escola Ramon Perelló-Zer Guicivervi
El Palau d’Anglesola Escola Arnau Bereguer

Un total de 17 noves construccions a Catalunya

De les 17 noves obres que es faran arreu del territori, un total de 10 són de nova construcció i 7 són de gran reforma i ampliació. Aquestes se sumen a les 71 obres que ja està impulsant el Departament, 15 de les quals a través de convenis de construcció acordats amb ajuntaments. A banda, s’ha ampliat la partida de les obres de reformes d’ampliació i millora (RAM) amb un total de 75M€ fins l’any 2026. El RAM del 2020 s’incrementa a 17M€. També s’ha aprovat la dotació de 21M€ per a desenvolupar un Pla d’ampliacions per fases per donar resposta a les necessitats d’escolarització i evitar instal·lar construccions provisionals. 

Aquest PEF incorpora una modificació de la definició de l’Institut Escola Sala Badrinas de Terrassa, de l’Institut Salvador Sunyé de Salt, de l’institut La Sagrera de Barcelona i de l’escola Trenta Passos de Barcelona.  

L’increment del PEF Inversions del Departament d’Educació, amb totes aquestes modificacions i altres adaptacions de les construccions ja existents, és de 201.224.392€.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.