El festival Llavors i l’Associació l’Estel tornen a col·laborar per fer més inclusiva la cultura balaguerina

El festival, que tindrà lloc el 16, 17 i 18 de setembre als carrers de Balaguer, al monestir de Santa Maria de les Franqueses i a la Sala La Mercantil, aposta per la cultura d’arrel i l’actualització de les tradicions

“Llavors, un festival amb Estel”. D’aquesta manera s’ha anunciat des de les xarxes de la Paeria de Balaguer que l’Associació l’Estel tornarà a participar en el proper “Festival Llavors – Cultura en creixement” dels dies 16, 17 i 18 de setembre. Concretament serà en el servei de barra on els nois i noies de l’Estel desenvoluparan la seva tasca formant part de tot l’equip humà que tira endavant l’esdeveniment.

Des de la Paeria de Balaguer ja fa anys que es treballa perquè l’activitat de ciutat sigui cada cop més inclusiva i en aquests sentit els responsables de l’Àrea de Cultura s’han mostrat molt satisfets de la col·laboració amb l’associació i han explicat que aquesta és una passa més en la inclusió en el dia a dia de la ciutat. A més, els responsables de l’àrea també han remarcat la importància que les administracions i la societat civil col·laborin per tirar endavant projectes culturals.

El festival, que arriba a la tercera edició, aquest any presenta alguns canvis respecte a les dos primeres edicions i es trasllada parcialment al centre urbà de la ciutat per tal d’arribar a nous públics i apropar la dansa i les arts del moviment al conjunt de la ciutadania. El divendres al vespre, l’avinguda Països Catalans i l’escenari exterior del Teatre Municipal acolliran les propostes de la Cia. Moveo i la Cia. Endiciembre i el diumenge al migdia i a la tarda, la Sala Mercantil serà l’espai on Els escultors de l’aire tancaran aquesta nova edició.

El dissabte a la tarda el Monestir de Santa Maria de Les Franqueses de Balaguer i el seu entorn natural tornaran a ser el centre neuràlgic de l’esdeveniment acollint les propostes de La Calíope, Matrimoni Moukhles – Sentís i el grup de música A Vore fusionarà la jota i l’electrònica per revisar una de les danses típiques de Ponent fins l’arribada de la sardana. Amb aquesta programació, el festival fa una aposta clara per apropar-se a la cultura d’arrel i les danses tradicionals des d’una mirada contemporània.

La mostra també servirà per donar a conèixer les primeres imatges de la peça ‘Orbita’ del Col·lectiu Free’t; una producció pròpia que la ciutat estrenarà per la Festa Major de Balaguer en motiu de la celebració de la Capital de la Sardana i que indaga sobre els orígens d’aquesta dansa. El cap de setmana es completa amb la visita guiada a l’exposició ‘La Noguera Mística 432’ al Museu de la Noguera el dissabte al matí.

Més informació i reserva d’entrades a la web llavors.balaguer.cat


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.