El COU d’Àger acull a partir de dissabte les IV Jornades d’Astronomia al Montsec

cou

Aquest proper dissabte, dia 16 de novembre, s’inicien al Centre d’Observació de l’Univers (COU) les IV Jornades d’Astronomia al Montsec, que, a més de la fita inaugural, se celebraran també els dies 30 de novembre i 7 de desembre.

En l’edició del 2013 les Jornades, que s’adrecen al públic en general interessat en la matèria, porten per títol “L’Astronomia en el nostre dia a dia”, atès que estaran dedicades en bona part a temes que són molt presents en la nostra societat. En cadascuna de les dates estan previstes dues conferències a càrrec d’investigadors destacats en el panorama científic català i una sessió posterior amb la participació del públic assistent.

En la primera de les jornades, l’investigador de la Universitat de Barcelona Josep Manel Carrasco farà una xerrada sobre la presència de l’astronomia en qüestions de la vida quotidiana i mostrarà les utilitats pràctiques d’aquesta branca de la ciència. El mateix dia 16, en la segona xerrada, Salvador J. Ribas, director científic del Parc Astronòmic Montsec, dissertarà sobre els fonaments científics que demostren que l’astrologia no és cap ciència sinó un mer ventall de creences populars.

En la segona jornada, la del 30 de novembre, es parlarà de la figura de Galileu Galilei i del seu paper en el naixement de la ciència moderna i del mètode científic que ha prevalgut fins els nostres dies.

Finalment, la jornada del dia 7 de desembre comptarà amb la presència de l’investigador català de la Universitat Queen Mary (Londres) Guillem Anglada, expert en la detecció i l’estudi de planetes en altres sistemes solars.

L’entrada a les jornades és gratuïta i es recomana realitzar reserva telefònica (973 05 30 22) o per correu electrònic (info@parcastronomic.cat). Addicionalment, els assistents a les jornades podran gaudir de la visita nocturna de les 20.00 hores al COU amb tarifa reduïda. 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.